Fot. Dawid Chalimoniuk / Agencja Wyborcza.pl
Restauracje z Katowic przodują
Wyróżnione jedną czapką w drugiej edycji przewodnika Gault&Millau Polska zostało wiele innych restauracji, nie tylko ze Śląska. W tym gronie znalazły się: Stara Piekarnia z Bytomia, Wine Bar Lofty z Gliwic, Restauracja Hotel Spa Laskowo w Jankowicach, restauracja Hotelu Poziom 511 w Ogrodzieńcu, Restauracja Kameralna oraz Warownia Pszczyńskich Rycerzy w Pszczynie, Restauracja UMAMI w Pyskowicach, Wiśniowy Sad w Rudzie Śląskiej, Restauracja Warszawska w Sosnowcu, BrickKrakowska18 z Tarnowskich Gór, Warsztaty Smaku z Tychów, Bistro Mojego Brata z Zawiercia oraz restauracja Pod Platanami w Zbrosławicach. Po jednej czapce otrzymało także kilka katowickich restauracji: Alpejska, Cadenza, Cristallo w Hotelu Monopol, Kryształowa, Patio Park, Restauracja Monopol, Sakura Sushi Bar i Staromiejska 13.
Pozostałe restauracje, wymienione w przewodniku, ale bez czapek, to: bytomskie The Piano, Dwór Bismarcka w Mysłowicach, Punkt G z Pszczyny, Bluebell z Siewierza, Pod Prosiakiem z Tychów i trzy restauracje z Katowic: pizzeria Len Arte, Patio Zajazd i SITG.
Wszystkie komentarze