fot. materiały prasowe
Najlepsze pączki. Pączkarnia przy ul. 3 Maja (tuż obok rynku) istnieje od niedawna, ale na szyldzie możemy przeczytać, że receptura na smażone tu pączki nie zmieniła się od 1977 r. Do wyboru są pączki tradycyjne, w kształcie rogali, zagniatane, ale także katowickie kreploki. Można je dostać z przeróżnym nadzieniem: owocowym, np. z jagodami, truskawkami czy wiśniami, ale także z budyniem, czekoladą, kokosem i białą czekoladą. Pączki są na bieżąco przygotowywane w lokalu, więc klienci mogą najpierw obserwować, jak się smażą, a następnie kupić jeszcze gorące. I takie właśnie są najlepsze. Uwaga, lokal zawsze jest pełny. My polecamy pączki na gorąco z chałwą i czekoladą. Ceny nie są wygórowane - pączka kupimy już od 2,20 zł.
Wszystkie komentarze