W tym roku w naszym regionie otworzyło się kilkadziesiąt nowych lokali. O najciekawszych kulinarnych debiutach informowaliśmy na bieżąco. Niektóre lokale, chociaż zapowiadały się obiecująco, nie utrzymały się na rynku dłużej, niż kilka miesięcy.
skuszony "reklamą" u was odwiedziłem Wyparowane, niestety na dzień dobry było widać że ktoś otwarł knajpkę bez jakiegokolwiek pomysłu, wystrój i cały syf pozostał po starym pubie, miejsce to totalnie nie zachęcało do konsumpcji a wrecz odrzucało, czasami warto przemalować ściany, wyprac wykładzinę itp
W dziesięć minut to może jajko na twardo ugotować nie paelle ,dlatego tak się długo na nią czeka bo jest przyrządzana dla każdego klienta na świeżo ,nigdzie w hiszpanii nie spotkałem się z takim przyrządzaniem,robią masę a potem odgrzewają takie kity to można wcisnąć Bednarkowej ,która chyba nigdy nie była w Walencji albo Andaluzji skąd ta potrawa pochodzi
"Nono wyróżnia się też tym, że ma kartę alkoholi, a tego zwykle brakuje w wegańskich lokalach."
Jaka wegańska knajpa w Katowicach poza złotym osłem nie serwuje alkoholu?
Wszystkie komentarze